adult riding a bike on sunset


Registracija različitih signala je opšti proces koji podrazumeva pretvaranje energije stimulansa u akcione potencijale koji se prenose putem živaca do centralnog nervnog sistema, gde se obrađuju i prepoznaju. Nije drugačije ni sa čulom mirisa. Preko nosa prepoznajemo dosta mirisa, čak i do 10000 vrsta. Da bi nam nešto zamirisalo, ono mora da bude isparljivo, odnosno u pokretu, ili nam miris mora doneti neka materija koja je u pokretu.

Mnogo puta se desi da ljudi menjaju raspoloženje kada nešto lepo, sveže osećaju. Setite se onog trenutka kada zakoračite u parfimeriju ili u restoran. Predivni mirisi nas okružuju i na svakom pokretu su tu neki novi. Stručnjaci su dokazali da određeni mirisi utiču na ljude sa izrazitom jačinom. Kako to funkcioniše? Vrlo jednostavno.

Eterična ili aromatična ulja su idealna za osveženje prostorije, pa čak i za skidanje kilograma. Jake, karakteristične i aromatične supstance se dobijaju od korenja, listova, cvetova ili plodova biljaka. Veoma su intenzivne i najčešće se njihova proizvodnja zasniva na hemijskoj proceduri. Sa dodirom vazduha se brzo isparavaju i na sobnoj temperaturi dolaze najviše do izražaja.

Arome i mirisi pomažu u prevazilaženju strahovitog gladovanja i smanjuju apetit detoxic gdje kupiti. Dijete zahtevaju manji unos hrane i izbegavanje slatkiša i grickalica, koje mi najviše volimo.Testovi su pokazala da čulo mirisa signalizira osećaj sitosti, znatno ranije nego što želudac može tu informaciju da pošalje do mozga.

Prema jednoj svetskoj kompaniji iz Japana grejpfrut, biber, komorač i estragon pomažu u procesu dijete. Međutim, ne u smislu unosa preko hrane, već je dovoljno da ih mirišemo. Pored toga tu su i arome poput bergamota, kima, mirođije, đumbira, limuna, pačulija, sandalovog drveta, vanile i nane pomoću kojih ćete stopostotno izgubiti želju za unosom hrane.

Da sumiramo činjenice; Ukoliko ste gladni dovoljno je da pomirišete vama drag parfem, toaletnu vodu, voće ili povrće koji će da smanji želju za stalnim gickanjem ćemo. Ukoliko niste u mogućnosti da stalno nosite sa sobom ove stvari, pre nego što krenete na put stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na jednu maramicu i kad je potrebno samo je pomirišite. Eterična ulja su višenamenska, mogu se koristiti za osveženje prostorija ili za masažu, međutim, namenjeni su isključivo samo za spoljnu upotrebu i koristite ga ublaženo sa vodom. Dovoljno je nekoliko kapi staviti u činiju i ostaviti da isparava. Takođe ga preporučujemo i kao dodatak u vodi za kupanje.

Pripazite da prilikom kupovine izaberete ona koja su u originalnoj i zatamnjenoj flašici i koja imaju tačno navedene sastojke. Čuvaju se van domašaja dece i na tamnom i hladnom mestu.

Rate this post