parasites photo of him upside down


Prva etapa-POMOZI SAM SEBI- traje 1 mesec

dana paralelno dok se ostvaruje detoksikacija organizma u okviru druge etape i sastoji se od:

a. Api tretmana u okviru kojeg sami pravite i trošite:

*3 do10 kapi propolisa i kašičicu meda na pola sata pre obroka, da se lagano otapa u ustima. Najbolje je da koristite bagremov med jer za njegovu preradu nije potrebno angažovanje insulina. Bagremov med ima sopstvene potencijale za preradu. Naravno, uvek se,prilikom konzumiranja koristi drvena ili plastična kašičica, da ne bi trag metala ostajao u medu.

*Polenov prah– ima značajnu ulogu u lečenju psorijaze. Jedina kontraindikacija je preosetljivost na polenov prah, koja je srećom vrlo retka.
Polenov prah se potapa u vodi, a zatim ispija kao napitak, pre jela ili između obroka. Polenov prah je značajan proizvod koji pčele pripremaju od polenovih zrnaca i specijalne supstance koju luče iz pljuvačnih žlezda. Takve kuglice u košnici se prelivaju medom i bivaju izložene mlečno-kiselinskoj fermentaciji https://hr.wikipedia.org/wiki/Parazitizam. Polenov prah u sebi sadrži hrom, značajan za kvalitet kože.Enzimi koji se nalaze u cvetnom prahu, ima ih preko 50, značajni su za normalan rad creva i jetre što je izuzetno važno jer, u osnovi psorijaze stoji poremećaj metabolizma. U cvetnom prahu se nalazi vitamin P – RUTIN, koji je poznat kao eliksir mladosti. Izuzetno je značajan za revitalizaciju oštećene kože i podmlađivanje organizma.

b.tretman od pčelinjih proizvoda :

  • *Propolis mast – za lokalno premazivanje kože, a u zavisnosti od osetljivosti kože može se koristiti 15% ili 30% mast.
    Propolis mast može da bude u kombinaciji sa nevenom.
  • *20% alkoholni rastvor propolisa – za lokalno premazivanje kože.
     

* Za psorijatične promene koje se javljaju na krupnim zglobovima, u predelu laktova i kolena ( najčešće zglob je bolan i otečen), poželjno je da u lečenju koristite vosak.

Vosak se lagano rastapa i nanosi na bolni zglob. Osećaj je prijatan jer se, pod dejstvom telesne temperature razvija miris meda i voska. Obloga od voska ima sposobnost da poboljša cirkulaciju u tretiranoj zoni, smanjuje upalni proces i pomaže u čišćenju toksina iz organizma.
Supstance iz voska uništavaju mikroorganizme koji dovode do upale kože. Vosak omekšava tvrda tkiva na koži, tako da se ljuspice lagano skidaju i ispod grube kože rađa se mlado, ružičasto tkivo. Vremenom uz tretman, koža postaje čvsta i glatka

OBNAVLJANJE NORMALNE ELASTIČNOSTI KOŽE

  • 30 g pčelinjeg voska
  • https://hr.wikipedia.org/wiki/Mikroorganizmi.0001pt 36pt">30 g meda
  • 30 ml soka crnog luka
  • 30 ml soka iz lukovice belog ljiljana

Mešavina se zagreva u glinenoj posudi na slaboj vatri dok se vosak ne istopi, promeša se i dobro ohladi. Nanosi se na oštećenu kožu ujutru i uveče.
Jedina kontraindikacija je preosetljivost na pčelinji vosak.

Rate this post