apple with tape measure symbolising tape measure


Kakav je odnos sala na stomaku sa kortizolom?

Nedavne studije su potrvdile povezanost kortizola sa salom na stomaku. Kortizol je hormon koji pomaže telu da se bori sa stresom, ali na žalost, visok nivo kortizola povezan je sa gomilanjem sala na stomaku.

Želite li da smanjite kortizol i da sagorite salo sa stomaka odmah? Ovo su 3 stvari koje možete uraditi od danas da smanjite salo: Najnovija istraživanja pokazuju da ako radite više od 48 sati nedeljno, zbog povećanog stresa, povećava se i konzumiranje alkohola.

Konzumiranje alkohola povećava nivo kortizola, a zajedno uzrokuju povećanje sala na stomaku. Ako upravo sada tražite način da smanjite stomak, imajte na umu ovaj savet i ako je moguće smanjite radno vreme hr.wikipedia.org. Oslobađanje od stresa i smanjenje alkohola će učiniti čudo za vaše zdravlje i vašu liniju.

Kofein može udvostručiti nivo kortizola posebno ako se konzumira noću kada će vrlo verovatno imati negativan uticaj na kvalitet vašeg sna. Dobijanje kvalitetnog neprekinutog sna svake noći bitno će smanjiti kortizol, zato izbegavajte kofein u večernjim satima hr.wikipedia.org. Nova kanadska studija je pokazala da oni koji su u toku dana stalno uključeni u današnje tehnologije (TV, smart telefoni, kompjuteri) imaju značajno veći stres od onih koji su uzimali pauze da se isključe.

Više stresa = više sala na stomaku, pa ako želite da smanjite salo na stomaku počnite da planirate pauze na neko vreme, bez upotrebe gore navedenih uređaja.

Rate this post