adult rolling yoga mat 2


Kao lider u wellness industriji, Herbalife je ponosan na rad tri naučna tela: Naučno Savetodavni Odbor, Nutricionistički Savetodavni Odbor i Grupa za Medicinska Pitanja. Zajedno, ovi timovi sastavljeni od odabranih lekara, nagrađivanih naučnika i priznatih wellness eksperata, pomažu napretku na polju nutricionističke nauke, osigravajući da proizvodi budu vrhunskog kvaliteta i obučavajući klijente širom sveta o svakom aspektu dobrog zdravlja.

Nutricionistički Savetodavni Odbor (NAB)

Nutricionističkim Savetodavnim Odborom (Nutrition Advisory Board) predsedava Dr. Dejvid Hiber i u njemu rade nagrađivani lekare koji vode istraživanje i razvoj, i osiguravaju kvalitet, prednosti i sigurnost proizvoda.

Članovi NSOa obučavaju Distributore o upotrebi proizvoda i daju zdravstvene novosti kroz Herbalife literaturu, Herbalife Internet TV (Herbalife Broadcast Network) i treninge uživo širom sveta.

NSO takođe obezbeđuje izvor edukacije za lekare i zdravstvene radnike koji preporučuju Herbalife proizvode svojim pacijentima.

Naučno Savetodavni Odbor (SAB)

Herbalife ima sopstveni Naučno Savetodavni Odbor (Scientific Advisory Board) predani su napretku nutricionističke nauke. Članovi NSOa sprovode napredno istraživanje upotrebe nutricionističkih proizvoda za poboljšavanje zdravlja i kontrole telesne težine. Njihova ekspertiza pokreće inovaciju Herbalife proizvoda i pozicionira kompaniju u sam vrh wellness industrije.

Članovi Odbora uključuju i predsedavajućeg, Dr. Dejvida Hibera, rukovodioca Centra za ljudsku ishranu na  kalifornijskom univerzitetu, Los Anđeles (UCLA)*; i Dr. Luisa Injara, dobitnika Nobelove nagrade 1998. iz oblasti fiziologije ili medicine†.

*Dr. Hiberova titula je za isključivo u svrhu identifikacije. Kalifornijski univerzitet ne protežira proizvode ili usluge kao deo svog kodeksa.

†Nobelova nagrada je registrovana robna marka Nobel Fondacije.

Grupa za medicinska pitanja

Grupa za medicinska pitanja (MAG) uključuje vodeće autoritete nutricionističke nauke, proizvodnje i inovacije proizvoda. Oni nadgledaju svaki aspekt istraživanja i razvoja proizvoda, postavljajući najviše standarde. Tim takođe uključuje poznate lekare i zdravstvene edukatore.

Sa ekspertizom iz oblasti kao što su sportska nutricija, botanička nauka i Spoljna Nutricija®, ovi edukatori putuju po svetu i obučavaju Distributere o najnovijim nutricionističkim istraživanjima i sprovode trening o korišćenju i prednostima Herbalife proizvoda.

Dejvid Hiber, M.D., Ph.D., F.A.C.P., F.A.C.N.

Dr. Hiberovo glavno istraživačko interesovanje je tretiranje predebelosti i ishrana – nutricija za prevenciju kanceroznih oboljenja.
On je profesor, UCLA odsek medicine – katedra kliničke ishrane, pri Dejvid Gefen školi medicine, UCLA*, UCLA škola javnog zdravlja; Direktor, UCLA Centar za ljudsku ishranu; Direktor, NIH Centar za istraživanje biljnih dodataka ishrani (CDSRB); Direktor, NCI-finansirano Odeljenje za istraživanje kliničke ishrane; Potpredsednik, UCLA saradnički centar za integrativnu medicinu.
Dr. Hiber je uključen u liste “Najbolji lekari Amerike” i  ”Ko je ko u Americi?” Autor je preko 120 stručnih članaka i četiri knjige za javnost, uključujući i  ”Koje je boje Vaša dijeta?”
Dr. Heber je diplomirao hemiju, Magna Cum Laude, UCLA, 1969; doktor je medicine, Harvard Medicinska Škola, 1973; doktorirao fiziologiju, Univerzitet Kalifornija, 1978 hr.wikipedia.org. On je sertifikovani član odbora Interne medicine, endokrinologije i metabolizma od strane američkog Odbora interne medicine i Kliničke ishrane od strane američkog Odbora za nutriciju.

Dr. Luis Injaro – Dobitnik Nobelove nagrade za medicinu

Dr. Injaro je dao izuzetan doprinos napretku nauke, uključujući i osvajanje Nobelove† nagrade za fiziologiju ili medicinu 1998. za njegovo istraživanje azot monoksida. Njegov rad je poveo i inspirisao naučnike širom sveta.
Izuzetan profesor farmakologije, UCLA škola medicine, Dr. Ignarro radi kao profesor farmakologije u Školi medicine na Tulan Univerzitetu, Nju Orlians. Pre profesure, radio je kao naučnik u CIBA-GEIGY.
Dr. Injaro je objavio mnogo članaka i primio nagradu za Bazično istraživanje od Američke Asocijacije za Srce za izuzetan doprinos na unapređivanju kardiovaskularne nauke. Iste godine je primljen u Nacionalnu Akademiju Nauke, a sledeće i u Američku Akademiju Nauke i Umetnosti.

Dr. Injaro je diplomirao farmakologiju, Kolumbija Univerzitet, 1962, i doktorirao takođe farmakologiju, Univerzitet Minesota, 1966. Dobio je i postdoktorsku titulu od Nacionalnog Instituta za Zdravlje, 1968.

Ralf Rodžers, M.D., Ph.D.

Herbalife je proširio Nutricionistički Savetodavni Odbor dodavši u svoj tim Dr. Ralfa Rodžersa, Dr. sci. med., specijalistu za sportsku, mišićno-skeletnu medicinu i primenjenu fiziologiju, koji živi i radi u Birmingemu, Engleska, gde takođe radi i kao istraživač pri Volverhempton Univerzitetu bismo.

Ralf ima privatnu praksu specijalizovanu za sportsku medicinu, rehabilitaciju mišićno-skeletnih povreda, ljudske performanse, korporativni wellness and medicinu rada. Obučavao je i mentorisao za potrebe britanske Asocijacije za medicinu u sportu i rekreaciji (BASEM) i predsedavao BASEM (West Midlands), a radi i kao konsultant za razne kompanije iz oblasti sportske medicine i ljudskih performansi u SAD i Evropi.

Uz to, Ralph je trenutno i medicinski savetnik:

  • – Trinidad i Tobago fudbalski timu Svetskom Kupu,
  • – klupski doktor u Volsal fudbalskom klubu,
  • – Zapadni Midlends – Engleska,
  • – Sportski fizijatar u Kriket klubu Vorvikšir okruga u Birmingemu, Engleska.

Ralf je bio nagrađivan više puta, a njegovi radovi objavljivani iz oblasti njegove ekspertize. Diplomirao je sportsku medicinu na Kraljevskom Koledžu fizijatrije u Edinburgu, na Kraljevskom Koledžu hirurga u Edinburgu i na Kraljevskom Koledžu fizijatara i hirurga u Glazgovu, Engleska. Doktorirao je fiziologiju fiskulture na Univerzitetu Merilend, SAD i doktorirao medicinu, hirurgiju i ishranu.

Luiđi Graton, M.D., M.P.H.

Potpredsednik za medicinska pitanja i edukaciju
Kao potpredsednik za medicinska pitanja i edukaciju, Dr. Luiđi Graton koordinira strateški menadžment i upravlja Herbalifeov Nutricionistički Savetodavni Odbor u smeru osiguranja podrške Distributerima da potpuno shvate proizvode, sastojke i prednosti. Takođe, on upravlja i svakodnevnim aktivnostima Grupe za medicinska pitanja i Odeljenja edukacije pružajući svim Distributerima podršku u vidu što brže i preciznije reakcije na sve zahteve i postavljena pitanja.
Graton tesno sarađuje s trenerima Distributerima širom sveta osiguravajući pravovremeno i precizno prenošenje svih relevantnih informacija o proizvodima. On takođe govori na najvećim Herbalife događajima proširujući znanje Distributera o Herbalife proizvodima.

Autor je brojnih radova o nutriciji i gojaznosti, više puta je i na televiziji govorio o nutriciji, anti-aging medicini, sportskoj nutriciji, i drugim medicinskim temama.

Graton je stekao diplomu iz nauke i magistrirao Javno zdravlje na Univerzitetu Kalifornija, Los Anđeles (UCLA). Diplomirao je medicinu na Maunt Sinai Medicinskoj Školi, Univerzitet Njujork i upotpunio s porodičnom medicinom u Los Anđeles okrugu – Hjubert Hemfri Porodičnom Medicinskom Centru. Završio je i postdoktorat iz kliničke nutricije pri Dejvid Gefen Školi Medicine na UCLA. Takođe, Graton radi kao specijalista fizijatar porodične medicine i klinički fizijatar pri UCLA Centru za ljudsku ishranu u programu faktora rizika od gojaznosti.

Graton je proglašen Diplomatom američkog Odbora porodične prakse i specijalista je kliničke nutricije.

Džejmi MekManus, M.D., F.A.A.F.P.

Vegetarijanac i trkač, Dr. MekManus je počela da koristi nutricionističke suplemente još 1990.
1997. godine priključila se kompaniji kao Stariji potpredsednik za medicinska pitanja i edukaciju, i postala član Nutricionističkog Savetodavnog Odbora, pomažući u razvoju novih proizvoda.
Motivisana svojom filozofijom da medicina integriše paletu metoda lečenja uključujući i nutriciju, vežbanje, suplemente i bilje, Dr. MekManus je kreirala “Lekarsko – Distributivnu mrežu” sastavljenu od medicinskih profesionalaca iz mnogih disciplina. Ova svetska mreža pruža informacije zdravstvenim profesionalcima zainteresovanim za snagu nutricije.

Dr. MekManus je diplomirala biološke nauke, Cum Laude i doktorirala medicinu sa svim počastima, postavši član prestižnog Alfa Omega Alfa Medicinskog Počasnog Udruženja pri Univerzitetu Kalifornija, Dejvis. Nakon upotpunjavanja prakse i članstva u Američkoj Akademiji Porodične Prakse, praktikovala je porodičnu medicinu u Kaliforniji i Vašingtonu 14 godina.

Dženis E. Tompson, Ph.D. – Stariji Potpredsednik za Naučna pitanja

U svojoj ulozi Starijeg Potpredsednika za Naučna pitanja, Dr. Tompson upravlja Herbalifeovim eksternim naučno-istraživačkim programima.
Prethodno, Dr. Tompson je radila kao Izvršni direktor farmaceutske kompanije za razvoj lekova na biljnoj bazi – Ancile Pharmaceuticals i radila na osnivanju Pharmanexa, kompanije za biljne suplemente pripojene NuSkin korporaciji. Od 1990. do 1995., Dr. Tompson je bila Osnivač i Izvršni direktor CalBioMarine Technologies Inc., kompanije koja se bavi istraživanjem i razvojem prirodnih proizvoda od morskih plodova. Takođe, radila je i u Afimax Istraživačkom Institutu (preuzetog od strane GlaxoSmithKline) na unapređivanju tehnologije za proizvodnju lekova.

Kao vođa projekta pri Nacionalnom Institutu za Kancer (NCI), 1985. do 1987., Dr. Tompson je upravljala programima za eksterno istraživanje morskih i mikrobioloških prirodnih proizvoda za tretiranje kancera i AIDSa.

Dr. Tompson ima diplomu Nacionalne Naučne Fondacije sa doktoratom iz okeanografije na Univerzitetu Kalifornija, 1982. Njeni članci o prirodnim proizvodima objavljivani su u mnogim naučnim publikacijama.

Rate this post